Video-project CEWIN 2019

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP

Herdenken.TV achter ieder graf, gedenkteken of monument Vertel de verborgen verhalen Herdenken.TV
Geef hun onderbroken levensverhaal
een gezicht...zodat we hen niet vergeten

Wat hebben zij ons te vertellen
in het hier en nu?


Ga op onderzoek uit en vertel het door
Welkom bij:
Ik Geef Een Gezicht
Lees meer - klik hier

Met alle nieuwe mediatechnieken en online mogelijkheden, kunnen we méér dan ooit de verbinding leggen om ons verlies van een dierbare met elkaar te delen.

Hoe ziet dat verlies er voor jou uit? Wie zou jij blijvend willen herinneren? Wat wil je erover vertellen? Wat kan ik daarvan leren?

Dit proberen we te ontdekken met het nieuwe herinneringsplatform ‘Ik Geef Een Gezicht’ in samenwerking met Herdenken.TV.

Dat doen we het hele jaar door online én tijdens bijzondere herdenkingsevenementen.

Een online herinneringsplatform voor iedereen die verbinding zoekt

Met dit platform willen we een online monument bieden aan alle nabestaanden en betrokkenen die een groep mensen willen herdenken en gedenken van wie het leven abrupt werd onderbroken door een bepaalde (onverwachte) gebeurtenis.

Dat doen we op deze website, dus online, door gebeurtenissen apart te benoemen. Bij deze gebeurtenis horen de beschrijvingen (profielen) van de mensen van wie het leven werd onderbroken (getroffenen).

Wanneer je ervaart dat meer mensen óók te maken hebben (gehad) met het verlies van een geliefde of bekende door een bepaalde gebeurtenis én bij wie óók het leven abrupt werd onderbroken, kan het je verder helpen in het naar boven halen van de mooie herinneringen van degenen die zo gemist worden. 

Daarnaast biedt het je de mogelijkheid om de rouw te delen met één of meerdere lotgenoten.

Gebeurtenissen

Getroffene profiel

Iedere ‘getroffene’ heeft binnen deze ‘gebeurtenis’ dus een eigen profiel.

Dit profiel wordt opgebouwd door hun nabestaanden en/of door geïnteresseerde organisaties of stichtingen.  En door deelnemers, die zich aan ‘Ik Geef Een Gezicht’ willen verbinden.

Ook de vrienden en collega’s van de getroffenen kunnen hun herinneringen toevoegen aan het online monument. Verder staat vermeld waar het graf of monument te bezoeken is en kunnen berichten geplaatst worden die betrekking hebben op een bepaald profiel of bepaalde gebeurtenis.

Zorgvuldig en transparant

Alle informatie wordt zorgvuldig verzameld en samengesteld door onze redactie. Ieder profiel blijft onder toezicht van de direct betrokkenen en staat het hele jaar door online.

Alle kosten hiervoor worden gedragen door donaties, bijdragen, sponsors en fondsen aan onze Stichting Verbinding door Verbeelding. In samenwerking met www.Herdenken.TV worden onze herdenkingsevenementen ontwikkeld, georganiseerd en uitgevoerd.

Online gedenkplek | getroffenen

Een online herinneringsplatform voor iedereen die steun wil betuigen

‘Ik Geef Een Gezicht’ wil óók anderen die niet direct betrokken zijn bij een specifieke gebeurtenis, maar wel hun betrokkenheid voelen en willen tonen, een mogelijkheid bieden om dat kenbaar te maken.

Dat kan online én tijdens onze (live) herdenkingsevenementen.

Ik Geef Een Gezicht doet dat op een hele vernieuwende en unieke wijze

Leeftijdsgenoten en directe nabestaande geven een gezicht aan getroffenen die herdacht worden en dat doen zij op een bijzondere manier:

  • Met een eigen deelnemersprofiel;
  • Door zich online te verbinden met hun eigen vrienden en verhalen te delen;
  • Door zich te verdiepen in de getroffenen en op zoek te gaan naar meer achtergrondinformatie;
  • Een leeftijdsgenoot tijdens onze bijzondere ceremonies een gezicht te geven in de aanwezigheid van familie en vrienden;

Deelnemers

Live events

We ontwikkelen en organiseren live events waarbij we de getroffenen door middel van een herinneringsbijeenkomst voor het voetlicht brengen.

Dat kan een kleine bijeenkomst zijn met een ceremonie waarin ruimte is voor persoonlijke verhalen met uitsluitend nabestaanden óf een groot openbaar herinneringsevent met de aanwezigheid van publiek, de media én deelnemers die de getroffenen door middel van een ceremonieel concept hun leeftijdsgenoten een gezicht geven.

Dit wordt per event op maat ontwikkeld in samenspraak met de directe nabestaanden. Daaraan kan ook een mediacampagne worden gekoppeld die als doel heeft om vanuit educatief perspectief het onderwerp onder de aandacht te brengen, om meer slachtoffers in de toekomst te voorkomen.

Of om meer bekendheid te creëren rondom het thema rouwverwerking.

Ik Geef Een Gezicht VredesEvent

Met zingeving en om er van te leren

Het educatieve karakter van onze bijzondere online en offline herdenkingsevenementen is van ons de drijfveer achter dit unieke herdenkingsproject.

‘Ik Geef Een Gezicht’ wil  een jongere groep deelnemers aanspreken met het thema om hen hiervan te laten leren door de verhalen van de getroffenen (en hun nabestaanden) door te vertellen vanuit hun eigen perspectief.

Oorlogsslachtoffers krijgen een gezicht

Ereveld Vol Leven is een concept van Geef Een Gezicht waarin we de door oorlog verloren levens zichtbaar maken vóor en dóór jongere generaties.

Live ceremonie voorbeeld

Niet alleen online krijgen de getroffenen een gezicht, ook tijdens een live evenement is het mogelijk om de huidige generaties bij de herdenking te betrekken door hen deel te laten nemen.

In beeld en geluid

Wij leggen de persoonlijke verhalen vast in beeld en geluid. Dit kunnen ooggetuigen, nabestaanden en betrokkenen zijn die hun verhaal delen. Deze video’s worden toegevoegd aan deze website en de website www.herdenken.TV waar de live videostreams worden verzorgd.

Iedere gebeurtenis vraagt om een eigen, zorgvuldige benadering en specifieke aanvliegroute. Soms is de gebeurtenis nog te kort geleden of is media aandacht nog even niet gewenst. Dit respecteren en begrijpen wij volkomen.

Toch denken wij dat er veel thema’s zijn die de aandacht verdienen zodat er een grotere bewustwording ontstaat bij (vaak) jongere generaties. Daarom hechten wij er groot belang aan om een duidelijke boodschap mee te geven. Zingeving is onze drijfveer. En troost bieden aan degenen die met lege handen achterblijven.

Geef jouw reactie

    Laten we eens verder praten